onsdag 10 mars 2010

Ett tredje kön

I helgen röstade partistyrelsen bifall till den motion om att införa ett tredje kön som juridiskt är jämställt med man och kvinna som jag skickat in till kongressen vilket såklart är jättekul!

Bakgrunden till motionen är våra mänskliga rättigheter, rätten till vår person och vår identitet. De människor som av vilken anledning det än må vara inte är man eller kvinna ska heller inte behöva leva sitt liv som någon de inte är. Det är inget nytt fenomen att det finns människor som idag lever så. I flera länder finns redan ett tredje kön. I Thailand och Franska Polynesien som en naturlig del av samhällslivet, lika respekterat som de två andra könen. I Nepal och Sydafrika har man ett tredje kön, juridiskt jämställt med man och kvinna. I Indien och Australien pågår arbete för att kunna genomföra förändringen.

Som Vänsterpartist och socialist är det självklart för mig att arbeta för att även de människor som inte tillhör grupperna man eller kvinna, av vilken anledning det än må vara, ska få tillgång till samhället på lika villkor som män och kvinnor. Jag hoppas att fler länder följer föregångarnas goda exempel och tar ytterligare ett steg mot ett samhälle som ser till alla sina medborgare på lika villkor.

Ett stort tack till alla ni som har hört av er till mig med stöd, uppskattning och glada tillrop!
Tillsammans kan vi skapa förändring!